Dobrehouby.cz
E-shop na sušené houby, lanýže a potravinové doplňky z hub.

Žampión hnědý  (Portobello)

 Tento, druh žampiónů získává neustále na oblibě i v České republice. Na rozdíl od žampiónů bílých, není tak vyšlechtěn, má vyšší obsah sušiny a ponechal si výraznou chuť a vůni žampiónu sebraného v přírodě. Na trhu jsou hnědé žampióny s uzavřenými plodnicemi, jak je známe u klasických žampiónů a plodnice plně rozvinuté, které se používají jako houbový steak "Portobello".

 

V kuchyni 

 Asi největším hitem posledních dvou let je zralá rozvinutá plodnice žampiónu hnědého nazývaná „Portobello". Používá se jako houbový steak na gril i do trouby, nebo jako náplň do hamburgerů.

Musíme ještě upozornit, že pěstované žampiony nikdy neloupeme. Nejen, že je to zcela zbytečné, protože na jejich povrchu nejsou přítomny žádné škodlivé látky, ale ve slupkách je obsaženo nejvíce chuťových aromatických látek, kterých bychom se oloupáním kloboučků připravili.

 

Prodej:  Sadby   Substráty   Recepty  Pěstitelská poradna